Nyheter

Siste nytt

Ny grutkunde: K. Lerøy Metallindustri AS

Det Bergenske Kaffeselskap er stolte over å kunne meddele at vi har fått en ny grutkunde: K. Lerøy Metallindustri AS. Vår egen Øyvind Reigstad besøker Osterøy-bedriften i fabrikken på Lonevåg. Her møter vi John Erik Jørgensen som forteller oss historien om hvordan det hele startet. Få vet at bedriften som nå er en av landets viktigste produsent av finmekanisk produkter, engang startet i en kjeller på Osterøy. I tillegg får vi svar på hvorfor de ble grutkunde og hva som er deres viktigste bærekraftstiltak som metallindustribedrift.

Videoer

Video

Se vår presentasjonsvideo:
Tenk om ditt kaffeavfall kan bli næring? 


Hvert år blir det kastet enorme mengder kaffegrut i bosset, som deretter blir brent som restavfall. Gruten har en verdi og et stort potensiale.  Vi ønsker å finne løsninger for fremtiden på hvordan vi kan lage ny næring av kaffeavfall. Som en del av dette starter vi med produksjon av østerssopp nå i mars på kaffegrut fra våre største kunder.

Fordeler:

  • Mindre avfall
  • Oppnå større bærekraft
  • Mindre utslipp
  • Ny næring
Finn en kopp med kaffe og nyt

Utvalgte fra Nyhetsarkivet

Det Bergenske Kaffeselskap og Mikrogrønt har vært på kurs hos Gruten AS i Oslo for å lære å lage østerssopp på kaffegrut. Det første som møter oss er to store kontainere midt inni Oslo, hvor de dyrker østerssopp på nettopp kaffegrut. Her fikk vi et...