fbpx
Nyheter

Siste nytt

Reisen til gruten del 2

Det Bergenske Kaffeselskap og Mikrogrønt har vært på kurs hos Gruten AS i Oslo for å lære å lage østerssopp på kaffegrut. Det første som møter oss er to store kontainere midt inni Oslo, hvor de dyrker østerssopp på nettopp kaffegrut. Her fikk vi et spesialtilpasset utvidet kurs over to dager. Vi kom med en genuin nysgjerrighet og ønsker om å få svar på følgende spørsmål: Hvordan lager dere østerssopp på kaffegrut? Hva er den største utfordringen dyrking av østerssopp? Hva er det beste med å dyrke Østerssoppdyrking?

Videoer

Video

Se vår presentasjonsvideo:
Tenk om ditt kaffeavfall kan bli næring? 

Hvert år blir det kastet enorme mengder kaffegrut i bosset, som deretter blir brent som restavfall. Gruten har en verdi og et stort potensiale.  Vi ønsker å finne løsninger for fremtiden på hvordan vi kan lage ny næring av kaffeavfall. Som en del av dette starter vi med produksjon av østerssopp nå i mars på kaffegrut fra våre største kunder.

Fordeler:

  • Mindre avfall
  • Oppnå større bærekraft
  • Mindre utslipp
  • Ny næring
Finn en kopp med kaffe og nyt

Utvalgte fra Nyhetsarkivet

Det Bergenske Kaffeselskap og Mikrogrønt har vært på kurs hos Gruten AS i Oslo for å lære å lage østerssopp på kaffegrut. Det første som møter oss er to store kontainere midt inni Oslo, hvor de dyrker østerssopp på nettopp kaffegrut. Her fikk vi et...

Det Bergenske Kaffeselskap presenterer "reisen til gruten del 1." I denne videoen besøker vi Eviny (tidligere BKK) i sitt nye hovedbygg i Bergen. Her henter vi gruten for å redusere avfall og skape ny næring ved hjelp av kaffegrut. Hittil har vi løst logistikken,...

Kenneth Hauge Mikalsen, Gründeren og daglig leder av Det Bergenske Kaffeselskap snakker om nedturer og oppturer i selskapet. Dersom en kan sammenligne det å drive bedrift med et kjærlighetsforhold, gi oss 4 tips som har funket for deg? Kenneth smiler bredt og svarer: tålmodighet, så går...

Er du en av de som kvir seg til å ta kaffe med på tur, fordi den smaker så sabla dårlig på termosen? Da kan det være at den rett og slett trenger seg en ordentlig rengjøring. Uten ren termos, smaker kaffen beskt. God kaffe i...