Når gruten blir næring

Problemet
I Norge importeres det 43 000 tonn kaffe hvert år. I Bergen går avfallet/kaffegruten fra denne kaffen i restavfallet. Her blir det blandet med annet avfall og brent i Rådalen. Det er en utfordring for miljøet og det koster penger som restavfall.

Løsningen
Hva med å bruke dette avfallet til å skape nye produkter og drive jordfornying?
Fuktig kaffegrut kan med fordel brukes til andre ting en brensel. 

Vi har derfor allerede startet med et forprosjekt med innhenting av gruten fra våre største kunder, fordi vi ønsker å finne løsninger for fremtiden på hvordan vi kan lage ny næring av kaffeavfall. Først ut er BKK og Knowit i Bergen. De ønsker at kaffegruten skal bli til næring. For BKK alene har Det Bergenske Kaffeselskap forpliktet seg til å samle inn 10 tonn grut i året.

Forskning og produkter

Vi ønsker å finne ut måter å kunne benytte store mengder med gruten til nettopp å skape ny næring. Dette er en komplisert prosess. Nettopp fordi det ligger utfordinger knyttet til logistikk, oppbevaring og prosessering av våt kaffegrut. Dette ønsker vi å forske på.

Vi ønsker å første omgang å produsere østersopp på kaffegrut. Dette starter vi med allerede til våren. Østersopp er en matsopp som kan gi deg en rik smaksopplevelse når den blir tilberedt riktig. Soppen er mild på smak og ser god ut.

 

 

 

Hva gjør vi?

Det Bergenske Kaffeselskap er opptatt av kvalitet, bærekraft og miljø. Våre kaffemaskiner er produsert av Bravilor og Aequator som begge har Miljø og Kvalitetsstyringssertifiseringene ISO9001 og ISO1400. Vår hovedleverandør av kaffe Caffè Carraro oppfyller de høyeste kvalitets- og produksjonsstandarder på internasjonalt nivå. Vi benytter  el-bil så sant det lar seg gjøre med avstander og oppdrag. I tillegg håper vi å inspirere til økt interesse for gruten som en ressurs. 

Visste du at du kan påvirke jordsmonnet ved å tilsette kaffegrut, slik at hortenisaer får en dyp blå farge?

Kontakt oss gjerne om du ønsker å vite mer om våre produkter eller produksjon av østersopp på kaffegrut.
Tlf: 55 24 63 03 eller send oss en melding nedenfor.