Følg oss gjerne på sosiale medier.

Miljøtips: Lag rosegjødsel av eggeskall og kaffegrut.

Slik gjør du det: Ta vare på eggeskall og kaffegrut. Tørk eggeskallene og knus dem til pulver i en krydderknuser/morter. Tilsett litt kaffegrut. Strø blandingen rundt rosene eller velt litt inn i jorden. Kaffegruten vil påvirke pH verdien i jorden og gi gode vekstvilkår for spesielt roser.

I tillegg liker meitemarken godt kaffegrut. Meitemarken øker jordens struktur og lager bedre lufting i jorden. Den spiser også planterester og produserer deretter avføring som er full av næringsrik gjødsel. Eggeskallet som blir blandet sammen med kaffegruten gjør blandingen super, nettopp fordi eggeskall har et høyt innhold av kalsium. Roser elsker gjødsel og god drenering i jorden, og det er derfor denne kombinasjonen er bra. Den er i tillegg giftfri, avfallsbesparende, miljøvennlig og gøy.

Denne rosegjødselen er giftfri, avfallsbesparende, miljøvennlig og gøy.